سفر هيئتي از آذربايجان به استانبول براي آشنايي با مشاركت عمومي- خصوصييك هيئت آذربايجاني براي آشنايي با تجربيات تركيه در زمينه مدلهاي مشاركت عمومي- خصوصي به استانبول سفر كرده است.
هيئتي از آذربايجان براي آشنايي با تجربيات تركيه در پروژههاي مرتبط با مدلهاي مشاركت عمومي-خصوصي (Public-Private Partnership) كه در سالهاي اخير در پروژههاي بزرگ اجرا شده، به استانبول سفر كرده است.
ايوب وورال آيدين، رئيس مركز همكاري بخش خصوصي و دولتي استانبول و بخش آسياي ميانه انجمن جهاني متخصصان (WAPPP) پيش از بازديد هيئت نمايندگي آذربايجان از بيمارستان شهر"باشاكشهير چام و ساكورا" اظهار داشت: گروهي از فعالين اجتماعي و اقتصادي آذربايجان به ويژه در حوزه بيمه و شركتهاي بهداشتي به مدت 2 روز در تركيه هستند تا با تجربيات ما در حوزههاي مختلف آشنا شوند.
آيدين با بيان اينكه پتانسيل سرمايه گذاري قابل توجهي در آذربايجان وجود دارد، افزود: آذربايجان براي افزايش بيشتر اين سرمايهگذاريها به دنبال مشاركت بخش خصوصي در طرحهاي عمومي و دولتي است.
وي با تاكيد بر اينكه تركيه مهمترين پروژهها را با همكاري بخش دولتي-خصوصي محقق كرده، گفت: پس از درخواست بازديد فني از آذربايجان، برنامه جامعي را بعنوان مركز تقويت بخش خصوصي-عمومي سازماندهي كردهايم.
آيدين با بيان اينكه آنها پروژههاي موفق تركيه را با همكاري بخش خصوصي و دولتي بررسي كردند، افزود: ما در اين بازديدها بر روي مسائل فني تمركز كرده و در بازديد از بيمارستان باشاك شهير چام و ساكورا نيز بر روي همين موضوع كار ميكنيم. به عبارت ديگر در مورد ايجاد خدمات عمومي با سرمايه گذاري بخش خصوصي صحبت ميكنيم.
وي با بيان اينكه بيمارستان باشاكشهير چام و ساكورا يك پروژه بزرگ بوده و از ميزباني هيئت آذربايجاني در اينجا خوشحاليم، گفت: مدل مشاركت عمومي-خصوصي اخيرا در كشورهاي در حال توسعه بسيار رايج شده به هر كشوري كه برويد پروژه يا برنامهاي در اين خصوص وجود دارد. ما در حال حاضر اين پروژه ها را در حمل و نقل، بهداشت و سلامت و انرژي اجرايي كرده و در حال جمع آوري اطلاعات در حوزه تجارب تجاري هستيم.
او ادامه داد: هدف اصلي اين سفر نيز به اشتراك گذاشتن تجربيات خود در اختيار هيئت آذربايجاني، بحث در مورد چگونگي صادرات به كشورهاي منطقه، يافتن راه مناسب و دستيابي به فرصت هاي جديد براي سرمايه گذاران در بازار آذربايجان است.
مردم آذربایجان: آشنایی با فرهنگ، دین، زبان و همه موارد کاربردی
غذا و نوشیدنی در آذربایجان
غذاهای آذربایجانی تحت تاثیر غذاهای ترکی ، روسیه و کشور های آسیایی قرار گرفته است. گوشت و برنج یا چلو گوشت جزء غذاهای رایج این افراد است. آن ها همچنین از ادویه های مختلف برای طعم دهی به غذا استفاده می کنند. دستپخت آذربایجانی ها بسیار عالی است. همچنین وعده های غذایی نسبتاً بزرگی را مصرف می کنند. معمولاً محصولات و غذاهای تازه از همه نوع در کل سال یافت می شود.
یکی از غذاهای معروف آذربایجان پلو است که در آن گوشت ، سبزیجات و زعفران به کار رفته است. کباب و شیشلیک جزء غذاهای رایج در آذربایجان می باشد.